Spuma izolatie termica. Atunci când discutăm despre coeficientul energetic al unei locuințe, acoperișul (în cazul caselor), pereții și geamurile sunt principalele surse prin care poți avea ”scăpări” de căldură, care pot însemna pentru tine un consum mult mai mare de energie termică, dar și facturi mai mari.
Liniștea, deopotrivă, nu trebuie să fie un lux, iar dacă locuiești într-o zonă agitată, știi deja cât de important este ca acasă să te aștepte o oază de relaxare.
Pentru aceste situații, există soluții și specialiști la care poți apela – cum e spuma izolatie termica și spuma pentru izolarea fonică. Află care este diferența între cele două.
Tipuri de spuma izolatie termica și fonică
Spuma poliuretanică, cunoscută deja ca spuma izolatie termica sau fonică, este un compus extrem de versatil, care poate fi aplicat pe aproape orice suprafață a materialelor de construcție: lemn, metal, cărămidă, etc. E un izolator termic excelent, deoarece grație sistemului de pulverizat, poate pătrunde în cele mai mici locuri și pate izola etanș suprafețe foarte mari. Într-un timp destul de scurt, poți avea toate beneficiile unei locuințe izolate corespunzător din punct de vedere al căldurii, cu spuma izolatie termica.
În general, spuma poliuretanică este de două tipuri: cu celule închise sau cu celule deschise. Deși principiul este similar, acțiunea, și implicit rezultatul final, diferă. Spuma izolatie termica folosita cu precădere este cea cu celule închise, în timp ce spuma cu celule deschise este ideală pentru captarea zgomotului și antifonarea spațiilor rezidențiale sau comerciale.
Față de izolațiile termice convenționale, spuma izolatie termica nu are nevoie de adezivi speciali, ci poate fi pulveriată direct pe suprafața acoperișului, de exemplu, ori a unei mansarde. Stratul de spumă exapandată va avea maximum 10-15 centimetri și va izola complet spațiul.
Spuma izolatie termica este extrem de ultilă și în segmentul comercial sau agricol, unde fermele de mari dimensiuni în care sunt crescute animale au nevoie de un control foarte bun al temperaturii ambientale, evitând astfel și formarea condensului care ar putea degrada clădirea.
Spuma izolatie termică izolează protejează și împotriva infiltrațiilor de apă?
Pentru că pe piață există o mulțime de soluții, este bine să te informezi temeinic înainte de a lua o decizie, să identifici nevoile reale pe care le are spațiul tău și să discuți cu un specialist despre opțiunile pe care le ai și despre necesitățile spațiului pe care îl vrei izolat.
Randamentele oricăror spume poliuretanice sunt influențate direct de:
- Tipul acesteia
- Firma producătoare
- Calitatea spumei și conținutul de celule
- Calitatea aplicării
Dacă discutăm despre un spațiu în care se infiltrează apa, spuma izolatie termica poate influența doar temperatura, nu și hidroizolația. Pentru aceasta din urmă, e nevoie de spumă poliuretanică rigidă cu celulă închisă și poliuree, care este extrem de eficientă și folosită adesea la izolarea piscinelor, acoperișurilor plate și a teraselor verzi.
Discută cu un specialist de la Springer Term
Un specialist te va ajuta să iei cea mai bună decizie când vine vorba despre izolarea locuinței sau a unei have industriale sau agricole, indiferent dacă ai nevoie de izolație termică, fonică, de hidroizolație sau de un mix de acestea. La Springer Term îți stăm la dispoziție pentru orice întrebare sau nelămurire în acest sens.
Descoperă serviciile noastre: Izolare cu spumă poliuretanica, Izolație Fonică, Hidroizolații.
Urmărește-ne și fii la curent cu ultimele noutăți pe pagina noastră de Facebook.