Izolatie Termica Spuma Poliuretanica


Soluții profesionale pentru izolarea construcțiilor rezidențiale și industrială

Ce este spuma poliuretanica și de ce este cel mai bun sistem de izolație?

Cu siguranță ai auzit deja despre izolațiile termice sau fonice cu spuma poliuretanica. Este una dintre cele mai eficiente metode de izolație și poate însemna o economie de 40% a energiei termice în orice construcție, pe segmentul rezidențial ori comercial și chiar agricol.

Potrivit studiilor din industrie, cele mai mari consumatoare de energie termică sunt clădirie, cu 58% din totalul energiei produsă ori generată anual în România. Prin contrast, restul energiei termice este folosită de transport și industrie. Această discrepanță se datorează izolațiilor termice inexistente sau ineficiente ale clădirilor și caselor, marea majoritate a blocurilor de locuințe din marile orașe fiind construite înainte de 1990, fără astfel de norme.

Spuma poliuretanica poate fi, așadar un răspuns la această situație.

Hai să discutăm!

Completeaza formular si un expert din echipa Springer Term te va suna.

Leave this field blank

Ce este spuma poliuretanica?

Spuma poliuretanica este un produs din doi compuși chimici – diizocianat și poliol –  compatibil cu aproape toate suprafețele materialelor de construcție aflate pe piață în acest moment. Umple etanș supafețele și izolează atât termic, cât și fonic. Ea se află sub formă lichidă, în tuburi sub presiune pentru a putea fi pulverizată în orice loc. După pulverizare, grație umidității din aer, se expandează și umple astfel eficient orice loc.

Rezultă o spumă dură, a cărui surplus poate fi tăiat cu ușurință cu un cuțit ori cutter. 

Spuma poliuretanica pulverizată este astfel una dintre cele mai eficiente metode de izolare și poate fi folosită atât în mansarde și poduri, pe segment rezidențial, comercial sau agricol. Față de izolațiile convenționale cu polistiren sau vată minerală, spuma are marele avantaj că nu necesită lipire și poți obține o izolație eficientă de doar câțiva centimetri.

Spuma Poliuretanica

Principalele tipuri de spuma poliuretanica

Spuma poliuretanica este de mai multe tipuri, cu celule închise ori deschise. Cea rigidă este folosită pentru izolațiile halelor industriale, agricole, pentru mansarde (sub ori peste astereală), pentru pereți interiori ori la subsolul caselor sau blocurilor din segmentul rezidențial. Spuma poliuretanica are randamente diferite în funcție de producător, dar și de modul încare ceasta este aplicată, de aceea fiind important ca pentru o lucrare mare de izolație să apelezi la specialiștii noștri care sunt pregătiți să găsească soluția la orice proiect.

Touți, există câteva criterii care diferențiază spuma poliuretanică:

  • Rezistența la foc
  • Rezistența la apă și umiditate
  • Coeficientul lambda care rămâne constant indiferent de grosime, dar care cu cât este mai mic are un randament termic mai bun
  • Producătorul
  • Durata de viață
  • Aplicarea și echipamentele folosite 

Sunt doar câțiva dintre factorii care pot influența izolația termică ori fonică a unei supraețe.

De altfel, pentru a fi eficientă din punct de vedere termic și fonic, izolația trebuie să rămână constantă, pe întreaga suprafață. Un bun exemplu în acest sens este și izolația cu vată minerală ori celuloză care, dacă este aplicată corect este eficientă. Însă, în cazul unei astfel de izolații, la o mansardă, materialele se vor dovedi ineficiente atât timp cât alte părți ale mansardei râmân neizolate.

Apelează la un profesionist pentru izolațiile de care ai nevoie

Ca orice lucrare majoră, și izolația cu spua poliuretanica este mult mai eficientă atunci când este făcută de un profesionist, cu echipamente și utilaje corespunzătoare. Springterm îți pune la dispoziție toată experiența din ani de zile de lucru în domeniu, atât a echipei, cât și a distribuitorilor cu care lucrăm.Suntem aici pentru orice nelămurire ori curiozitate ai și ne poți contacta și pe pagina noastră de Facebook.

Contact


B-Dul Iuliu Maniu 154-156 Bl:36 Sc:2 Ap:41 Parter Bucuresti
Leave this field blank

Intra in contact pentru a stabilii prima intalnire.

Client: SPRINGER DEVELOPMENT S.R.L.
Reg. com.: J40/5162/2018
CIF: RO39190610