Izolatie Fonica Spuma Poliuretanica


Soluții profesionale pentru izolarea construcțiilor rezidențiale și industrială

Dacă ați ajuns pe această pagină înseamnă că vă doriți o izolatie fonica spuma poliuretanica.

Izolația SpringerTerm vă pune la dispoziție aplicări cu rol fono izolant cu spumă poliuretanică cu celulă deschisă special creată pentru reducerea zgomotului.

Sunetul înseamnă energie. Această energie este produsă, se propagă prin aer, prin structura materialelor, sunt absorbite sunt reflectate pentru ca apoi să ajungă la receptor. Așadar, pentru a ne proteja de zgomot avem următoarele opțiuni:

  • reducerea intensității sursei de zgomot;
  • depărtarea sursei de zgomot față de receptor sau invers;
  • o reflecție cât mai mare a peretelui despărțitor;
  • o absorție cât mai mare a sunetului la nivelul peretelui despărțitor;

Hai să discutăm!

Completeaza formular si un expert din echipa Springer Term te va suna.

Leave this field blank

Izolatie fonica spuma poliuretanica

Izolația Springer Term se poate aplica la nivelul peretelui materiale cu un coeficient mare de absorbție a sunetului pe bază de spumă poliuretanică. Coeficientul de reducere fonică al unui material este dat de procentul de zgomot ce este absorbit, spuma poliuretanică cu celulă deschisă pentru antifonari fiind un material performant cu un cost redus.

Testele de laborator arată că spuma poliuretanică cu celulă deschisă folosită de noi are un coeficient de reducere fonică de 0.44 în medie. Spunem în medie deoarece absorbția sunetului diferă în funcție de frecvența undelor sonore care ajung pe material. În imaginea alăturată sunt afișate valorile de absorbție a sunetului în funcție de frecvența acestuia rezultate în urma testării pe un specimen cu o grosime de 7,6cm.

izolatie fonica spuma poliuretanica

Izolația Springer Term cu spumă poliuretanică cu celulă deschisă pentru izolări fonice se aplică prin pulverizare, cu utilaje speciale profesionale, direct pe suprafața suportului. Grosimea minimă ce poate fi aplicată este de 5cm. Aplicările cel mai des întâlnite sunt:

  • Izolație fonică incintă evenimente festive. Se izolază fonic interiorul barurilor, restaurantelor, discotecilor, sălilor și saloanelor de nuntă, etc.
  • Izolație fonică hale industriale. Se aplică izolatia pentru izolarea fonica a spațiilor în care sunetele produse în etapele de producție afectează negativ zonele adiacente (clădiri birouri, locuințe etc.)
  • Izolație fonică apartamente. Izolația încearcă să răspundă prompt la toate comenzile. Din păcate nu putem să ne deplasăm sute de kilometri doar pentru izolarea unui tavan de 24mp.
  • Izolație fonică pereți interiori casă.

Atenție: zgomotul ce se transmite prin vibrații la nivelul structurii de rezistență nu este atenuat de izolația fonică.

Izolatie fonica spuma poliuretanica

Zgomotul poate fi problematic, în special atunci când îl resimțim în propria locuință. Un oraș agitat, o zonă centrală cu trafic intens poate fi deranjant pe termen lung, astfel că locuința ar putea avea nevoie de izolatie fonica spuma poliuretanica. 

La polul opus, un club de noapte, barurile sau discotecile ori sălile de evenimente sunt cele care ar trebui să aibă spațiul izolat din punct de vedere fonic pentru a nu deranja locatarii din împrejurimi, acolo unde sunt și pentru a nu depăși nivelul admis de lege în privința decibelililor.

Spuma poliuretanică este un compus excelent, cu randament foarte bun în acest sens și cu costuri mult mai reduse decât metodele uzuale de izolare fonică din prezent – vata minerală, burete și alte materiale izolante.

Spuma poliuretanică folosită pentru izolațiile fonice este cea în celule deschise, menite să capteze zgomotul și să îl rețină.

Spinger Term este echipa ta de nădejde atunci când vine vorba despre izolațiile fonice, indiferent că ai nevoie de ele în locuința ta pentru a te proteja de zgomot, ori pentru a reduce nivelul de zgomot la exterior sălii tale de evenimente.

Spuma poliuretanică se poate aplica pe orice suprafață, pe pereți ori tavan și reprezintă un material eficient la costuri reduse.

La fiecare lucrare de izolație fonică folosim o spumă poliuretanică specială, cu celule deschise, ale cărei teste de laborator relevă faptul că zgomotul este redus cu 0.44, în medie, la o grosime medie a spumei de 7,6 cm.

Aplicarea este similară cu cea a spumei pentru izolații termice, prin pulverizare, iar grosimea minimă indicată este de 5 cm.

Apelează la un profesionist pentru izolațiile de care ai nevoie

Ca orice lucrare majoră, și izolația cu spua poliuretanica este mult mai eficientă atunci când este făcută de un profesionist, cu echipamente și utilaje corespunzătoare. Springterm îți pune la dispoziție toată experiența din ani de zile de lucru în domeniu, atât a echipei, cât și a distribuitorilor cu care lucrăm.Suntem aici pentru orice nelămurire ori curiozitate ai și ne poți contacta și pe pagina noastră de Facebook.

Contact


B-Dul Iuliu Maniu 154-156 Bl:36 Sc:2 Ap:41 Parter Bucuresti
Leave this field blank

Intra in contact pentru a stabilii prima intalnire.

Client: SPRINGER DEVELOPMENT S.R.L.
Reg. com.: J40/5162/2018
CIF: RO39190610